Guide til perfekt langtidsstekt juleribbe – Oppskrifter og kjernetemperatur!

Julen er en tid for tradisjoner og god mat. En av de mest populære rettene på julebordet er juleribbe. For å oppnå den perfekte langtidsstekte juleribben, må du følge noen viktige steg og anvende riktig kjernetemperatur. Denne guiden vil hjelpe deg med å lage en deilig og saftig juleribbe som imponerer alle gjestene dine.

Langtidssteking av juleribbe

Langtidssteking er en metode som krever tålmodighet, men resultatet er vel verdt ventetiden. Ved å steke juleribben over lang tid på lav temperatur får du en sprø svor og mørt kjøtt. Start med å vaske og tørke juleribben godt. Gni deretter inn salt og pepper over hele ribben. La ribben ligge i kjøleskapet i minst ett døgn, gjerne opp mot tre dager, for å gi saltet tid til å trekke inn i kjøttet.

Når det er på tide å steke ribben, legger du den med svorsiden opp på en rist over en langpanne. For å oppnå en ekstra sprø svor kan du rute svoren med en skarp kniv. Hell deretter kokende vann over svoren og gni den godt inn med grovt salt.

Stek ribben på 125 grader i ca. 3-4 timer, avhengig av størrelsen på ribben. Et godt triks er å bruke et steketermometer for å sjekke kjernetemperaturen jevnlig. Det anbefales å nå en kjernetemperatur på 75-78 grader for perfekt resultat. Husk å la ribben hvile i minst 20-30 minutter før du skjærer den opp.

Oppskrifter for langtidsstekt juleribbe

Her er to kjente oppskrifter for langtidsstekt juleribbe:

Hellstrøms oppskrift

 • Rens og tørk juleribben godt
 • Gni inn ribben med salt og pepper
 • La ribben stå i kjøleskapet i minst ett døgn
 • Rut svoren og gni den inn med salt
 • Stek ribben på 125 grader i 3-4 timer
 • Oppnå en kjernetemperatur på 75-78 grader
 • La ribben hvile i 20-30 minutter før du serverer

NRKs oppskrift

 1. Gni ribben inn med salt og pepper
 2. La ribben stå i kjøleskapet i to døgn
 3. Legg ribben med svorsiden ned i en langpanne
 4. Stek ribben på 125 grader i 3-4 timer
 5. Oppnå en kjernetemperatur på 75-78 grader
 6. Vend ribben og stek videre i 20 minutter på 250 grader for å bli ekstra sprø
 7. La ribben hvile i 20-30 minutter før du serverer

Oppnå riktig kjernetemperatur

Kjernetemperaturen er avgjørende for å oppnå et saftig og mørt resultat. For juleribbe anbefales en kjernetemperatur på 75-78 grader for å sikre at kjøttet er gjennomstekt og mørt. Bruk et steketermometer for å sjekke temperaturen jevnlig under stekingen.

Husk å plassere steketermometeret midt i den tykkeste delen av ribben, uten å treffe beinet. Når ribben har nådd ønsket temperatur, kan du ta den ut av ovnen og la den hvile før servering. Dette gir kjøttsaften tid til å jevne seg ut, og sikrer en perfekt smak og konsistens.

“Langtidsstekt juleribbe er en tradisjonell rett som krever omtanke og tålmodighet. Med riktig oppskrift og kjernetemperatur kan du skape en magisk smaksopplevelse som vil glede både familien og gjestene dine.”

Oppsummering

Juleribbe er en klassisk og smakfull rett som hører julen til. Ved å følge en langtidsstekingsmetode og anvende riktig kjernetemperatur, kan du servere en perfekt juleribbe med sprø svor og mørt kjøtt. Enten du velger Hellstrøms oppskrift eller NRKs oppskrift, vil resultatet være en smaksopplevelse utenom det vanlige. Husk å planlegge i forkant, og la ribben hvile før du serverer den til dine nærmeste. God jul og god appetitt!

Ofte stillede spørgsmål

Hvordan kan jeg forberede og tilberede en tradisjonell juleribbe?

Du kan begynne med å salte ribben en dag i forveien, deretter kan du steke ribben i ovnen på lav varme i flere timer for å få den møre og saftige.

Hva er den optimale kjernetemperaturen for ribbe?

Den optimale kjernetemperaturen for ribbe er rundt 68-70 grader Celsius. Dette sikrer at ribben er gjennomstekt og samtidig saftig.

Hvordan kan jeg tilberede langtidsstekt ribbe?

For langtidssteking kan du steke ribben på lav temperatur, rundt 110 grader Celsius, i flere timer. Dette bidrar til å bevare saftigheten og gir deg en sprø svor.

Hvordan kan jeg oppnå en sprø svor på ribben?

For å oppnå en sprø svor kan du tørke av ribben med kjøkkenpapir, rute svoren med en skarp kniv og deretter gni den inn med salt og pepper. Deretter kan du øke ovnstemperaturen til maks varme de siste 10-15 minuttene av steketiden.

Hvilken oppskrift anbefaler Hellstrøm for ribbe?

Hellstrøm anbefaler å lage en blanding av salt, pepper, grovt hakket løk, grovhakket hvitløk og rosmarin som gnis inn i svoren og ribben før steking.

Hvor lenge bør jeg langtidssteke ribben?

Du kan langtidssteke ribben i 4-5 timer på lav temperatur, avhengig av størrelsen på ribben. Sørg for å følge med på kjernetemperaturen for å sikre at den er gjennomstekt.

Hva er Yrja og Gard på TV2?

Yrja og Gard er et populært TV-show på TV2 hvor Yrja og Gard tar deg med på spennende matopplevelser og gir deg inspirasjon til å prøve nye oppskrifter.

Finnes det en kryssordoppgave relatert til ribbe?

Ja, du kan finne en kryssordoppgave relatert til ribbe ved å søke etter “ribbe kryssord” på nett.

Hvor kan jeg finne oppskriften på ribbe fra NRK?

Du kan finne oppskriften på ribbe fra NRK ved å søke etter “juleribbe NRK” på nett. NRK har ofte gode og tradisjonelle oppskrifter tilgjengelig.

Hva er langtidssteking av ribbe, og hvorfor er det populært?

Langtidssteking av ribbe er en prosess der ribben blir stekt på lav temperatur i lengre tid for å oppnå en møre og saftig resultat. Dette er populært fordi det gir en fantastisk smak og en sprø svor.

Artiklen Guide til perfekt langtidsstekt juleribbe – Oppskrifter og kjernetemperatur! har i gennemsnit fået 3.7 stjerner baseret på 19 anmeldelser