Cava vinmonopolet

Cava – Vinmonopolet

Cava

Musserende vin trenger verken å være jålete eller veldig dyrt. Det er cava beviset på. … Spanske musserende viner lages etter samme metode som i Champagne. Det …

Spanske musserende viner lages etter samme metode som i Champagne. Det er de lokale druene, det varme klimaet og en moderne vinmaking som gir cava sin egenart. Selv om det er tillatt å produsere cava i 160 kommuner i sju forskjellige spanske regioner, lages 95 prosent av all cava i og rundt byen Sant Sadurni d’Anoia i Catalonia. Druer De mest brukte druene er Macabeo, Parellada og Xarel-lo. Chardonnay blir også ofte blandet inn. For å kalle vinen cava er det forskjellige krav som må oppfylles. Et av de mest sentrale er at vinen må ligge minst 9 måneder på bunnfall. Ofte ligger de lenger enn dette. Cava deles inn i seks forskjellige kategorier etter sukkerinnholdet: extra brut – 0–6 g/l sukker brut – 0–15 g/l sukker extra seco – 12–20 g/l sukker seco – 17–35 g/l sukker semi-seco – 33–50 g/l sukker dulce – over 50 g/l sukker brut nature – mindre enn 3g/l sukker (Dette er ikke en offisiell kategori, men betegnelsen brukes fremdeles.)

Campo Viejo Cava Brut Reserva – Vinmonopolet

Campo Viejo Cava Brut Reserva. Spania, Cava. Saftig, livlig og kremet med preg av friske epler, sitrus og litt fersken, innslag av urt og kjeks.

Bolet Cava Classic Brut – Vinmonopolet

Bolet Cava Classic Brut

Bolet Cava Classic Brut. Spania, Cava. Avrundet og elegant smak med noe gjærbakst og frisk syrlighet. Balansert fylde og god lengde.

Provocativo Cava Brut – Vinmonopolet

Provocativo Cava Brut

Provocativo Cava Brut. Spania, Cava. Toast, honning og steinfrukt med delikate bobler og fin syre. Kr 698,80150 cl 465,87 kr/l.

Cava – Vinmonopolet

Cava

Cava · Relaterte artikler · Hva er en god årgang? · Bordeaux årgang 2018 · Fagprat – Glassmesterskapet · Spansk sider · Om Vinmonopolet · Kundeservice · Leverandører.

Privat Cava Brut Nature Reserva – Vinmonopolet

Privat Cava Brut Nature Reserva

SmakSaftig og livlig preg av sitrus og friske epler, litt kjeks og bakverk, med mineralsk undertone. FargeLys grønngul. Land, distriktSpania, Cava; Produsent …

Cava Jaume Serra Brut Nature – Vinmonopolet

Cava Jaume Serra Brut Nature

Musserende vin – Musserende vin. Cava Jaume Serra Brut Nature. Spania, Cava. Litt utviklet stil, innslag mineraler og brøddeig. Kr 349,90150 cl 233,27 kr/l.

Solér-Jové Cava Brut Nature – Vinmonopolet

SmakLivlig, saftig og kremet, litt utviklet preg av sitrus, grønt eple, litt kjeks og mineraler. FargeMiddels dyp grønngul. Land, distriktSpania, Cava …

Slik lages musserende vin – Vinmonopolet

Slik lages musserende vin – champagne, cremant, cava, prosecco m.fl – Vinmonopolet

Les om brusmetoden, tankmetoden, tradisjonell metode og pét nat – eller gammelmetoden.

Keywords: cava vinmonopolet